3 dnevi na Ptuju - ptuj.info

1. dan: Raziskovanje mesta začnite z najlepšim pogledom na mesto – na peš mostu ali z jutranjo kavo v kavarni Kipertz hotela Mitra. Povzpnite se na ptujski grad in si oglejte zbirke nacionalnega pomena ter uživajte v pogledu na rdeče strehe celotnega mesta. Sprehodite se do arheološkega parka Panorama, potem pa obiščite še dominikanski samostan. Privoščite si kosilo v restavraciji Amadeus, nato pa si oglejte še Orfejev spomenik, mestni stolp, cerkev sv. Jurija ter Kurentovo sobo v TIC-u. Uživači si nato privoščite še kavo na Slovenskem trgu z enim izmed najlepših razgledov na čudovita pročelja mesta. Ljubitelji umetnosti obiščite še Galerijo mesta Ptuj ali Miheličevo galerijo, ljubitelji vina pa ptujsko vinsko klet.

Info o ogledu

rimski in srednjeveški biseri Ptuja

večerni mestni utrip

uživanje v naravnih znamenitostih

najboljše iz okolice

2. dan: Dan začnite na Mestnem trgu, kjer vas čaka odlična priložnost za kavico in sladico s pogledom na čudovito mestno hišo. Oglejte si še minoritski samostan, nato pa se odpravite na ogled bazilike na Ptujski Gori. Priporočamo tudi postanek in domačo gibanico v okrepčevalnici pri Babici Bredi na Ptujski Gori, kosilo v restavraciji Špajza na Bregu ter obisk gradu Štatenberg pri Makolah. Ob vrnitvi na Ptuj se sprostite v umetniški atmosferi kavarne Muzikafe ali preživite večer z razvajanjem v Termah Ptuj.

3. dan: Okolica Ptuja nudi tudi uživanje v neokrnjeni naravi. Sprehodite se okrog Ptujskega jezera (13 km), vmes pa se ustavite pri opazovalnici ptic in obiščite krajinski park Šturmovci, zaščiten pod Naturo 2000. Če v pogledu na naravo bolj uživate med vožnjo, se usedite na ladjico Čigro, ki vas bo popeljala po Ptujskem jezeru, nato pa si privoščite kosilo na terasi s pogledom na Dravo v restavraciji Ribič. Po kosilu obiščite še katero izmed ptujskih vinotek ali se odpeljite v zaledje Ptuja, med očarljive vinograde Haloz ali Slovenskih goric.

Podobni ogledi in doživetja

1 dan na Ptuju
5 dni na Ptuju
Tematska doživetja
Vodeni ogledi

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih