Odkrivamo Ptuj: Od srednjeveških sejmov do današnje mestne tržnice - ptuj.info

Odpiramo spomladansko sezono brezplačnih vodenih ogledov našega mesta pod naslovom Odkrivamo Ptuj. Tokrat se bomo sprehodili skozi dolgo zgodovino tržne dejavnosti starodavnega mesta ob Dravi. Vodenje bomo začeli na Slovenskem trgu, ki je dolgo časa veljal za osrednji mestni tržni prostor. Nadaljevali bomo po Murkovi ulici čez Mestni trg do Miklošičeve ulice. Območje mestne tržnice z bližnjimi ulicami je pred kratkim doživelo korenito prenovo, zato se bomo uzrli tudi v preteklost in jo primerjali z današnjo podobo tega dela mesta. Pridružili se nam bodo arheologi iz skupine Stik, ki so na območju današnje mestne tržnice izvajali arheološka izkopavanja. Skupina Stik je zasebni zavod, ki se ukvarja z raziskavami, upravljanjem, prezentiranjem, predstavljanjem in popularizacijo arheološke dediščine. Kaj vse so odkrili? Kje so se nekdaj nahajala mestna vrata? Kaj ima vojaštvo opraviti s tem predelom mesta? Odgovore na ta in mnoga druga vprašanja boste odkrili na vodenem ogledu.

Vidimo se torej v ponedeljek, 11.5.2020 ob 16:30 pred TIC Ptuj (Slovenski trg 5). Voden ogled bo potekal v slovenskem jeziku in v vsakem vremenu. Udeležba je brezplačna, rezervacija ogleda ni potrebna.
Odkrivamo Ptuj je projekt Zavoda za turizem Ptuj.

Foto: Stanko Kozel

Info

Datum in čas

Ponedeljek, 11.5.2020 ob 16:30

Lokacija

Pred TIC Ptuj,
Slovenski trg 5,
2250 Ptuj

Podobni dogodki

Spletno mesto www.ptuj.info uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za njegovo delovanje, za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje anonimnih podatkov o obiskanosti. S klikom na gumb »Dovolim piškotke« se strinjate z uporabo navedenih piškotkov. Če se z uporabno piškotkov ne strinjate, lahko nastavitve prilagodite s klikom na gumb »Nastavitve piškotkov«, pri čemer bodo še vedno uporabljeni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Več informacij o piškotkih